Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

89 присъди за шофьори във Велико Търново от началото на годината

Снимка: Жоро Александров

89 шофьори са осъдени във Велико Търново от началото на годината заради пътно-транспортни престъпления и различни нарушения на пътя. 

При 77 от случаите Районната прокуратура в старата столица е работила по незабавни и бързи производства, а осъдителните присъди са постановени в кратки срокове, съобщиха от държавното обвинение. 

63-ма от застаналите на подсъдимата скамейка водачи са предизвикали катастрофи или са засечени от пътните патрули да шофират след употреба на алкохол или наркотици. 

Половината от осъдените шофьори тази година във Велико Търново са признали вината си и след споразумение с прокуратурата са получили по-леки присъди. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44