Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всички потребители в град Рила и селата от общината догодина вече ще имат водомери

Снимка: архив БНР

Всички абонати на "Кюстендилска вода" в град Рила и селата от общината ще бъдат с водомери до следващия сезон, съобщиха от ВиК дружеството. По време на кризата с питейната вода през лятото стана ясно, че над 90 процента от домакинствата в Рила са без водомери. Още от кореспондента в Кюстендил Кирил Фалин:

Монтирането на водомери в Рила започна след протестите съседната община Кочериново, която е има общо водопровод с Рила и където през август и септември беше въведен режим, като вода не се подаваше по две-три денонощия.  Според жителите на Кочериново в Рила разхищават много вода, след като не я отчитат чрез водомери.

Измервателни устройства вече са монтирани в цялото планинско село Смочево, както и половината от град Рила.  Процесът ще продължи и през зимата.

Досега в община Рила са плащали питейната вода на база от 5 кубика за месец за член на домакинство, при цена от около 1, 40 лева за кубик.  След въвеждането на водомерите сметките на домакинствата в Рила са скочили, каза заместник кметът на града Лазар Чавков



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44