Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Демократичният съюз на българите в Сърбия осъди остро задържането на българските лекари

Снимка: Кирил Фалин
Демократичният съюз на българите в Сърбия остро осъжда арестуването и задържането за няколко часа на тримата български лекари Валентин Янев, Красимир Андреев и Цветанка Цолова.Това се казва в официално съобщение до медиите от ръководството на организацията.
 
Тази брутална и дълбоко антихуманна по същността си показна полицейска акция нямаше нищо общо с рутинен инспекционен контрол на здравната инспекция от Ниш, която, според думите на самите инспектори, за последен път е идвала в Босилеград преди осем години, се казва в съобщението, подписано от председателя Драголюб Стоянчов.

Ние задаваме въпроса къде беше здравната инспекция, когато босилеградските граждани умираха в линейките на път до специализираните клиники в Сурдулица, Враня и Ниш? Къде беше здравната инспекция да контролира как и с какви коли се извозваха тежко болните от Босилеград до ВМА в София когато това го организираше община Босилеград?", питат сънародниците ни.


 







БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44