Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева
Водеща тема за вестниците тази сутрин са предлаганите от ГЕРБ промени в Конституцията, с които да отпадне давността за престъпления, свързани с приватизацията.

"Труд" цитира председателя на правната комисия в парламента Данаил Кирилов, който е подчертал, че "не става въпрос за разваляне на приватизационни договори, а за наказания на виновните за незигодните сделки.

 "24 часа" отбелязва по темата, че под ударите попадат повече от 5200 сделки.
 
 Вестникк "Сега" отбелязва: "Порочната" приватизация сближи опасно ГЕРБ, патриотите и ДПС.  

"Близо милион по линия на еврофондовете са прибрали медии и НПО-та от фабриката за фалшиви новини", е показала проверка на Агенция "Монитор" в системите на Агенцията за обществени поръчки и Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България.

"Турция прати доклад за "Булгартабак" и контрабандата на цигари в Интерпол, пише в заглавие на първата си страница "Капитал дейли".

Новогодишните екскурзии с 11% по-скъпи от миналогодишните, съобщва вестник "24 часа". По данни на Института за анализи и оценки в туризма за коледните и новогодишните празници ще пътуват около 520 хил. българи. Онези, които ще пътуват в страната, ще похарчат около 280 лева на човек, а тези, които ще заминат зад граница - около 500 лева на човек, посочва всекидневникът.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44