Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първа копка за рехабилитацията на пътя Плевен - Ловеч

Снимка: Радио Шумен

Първа копка за рехабилитацията на пътя Плевен - Ловеч ще бъде направена на официална церемония днес. С европейски средства ще се ремонтират 12 километра от важен основен път на територията на Плевенска област.

Символичната първа копка на ЛОТ-7 ще бъде направена при кръстовището за село Брестовец на пътя Плевен - Ловеч. Участъкът е основна връзка с фериботният комплекс Никопол - Турну Мъгуреле и между градовете Плевен, Ловеч и Троян. Инж. Ивайло Денчев, директор на областно пътно управление в Плевен поясни:

Републиканският път 2 - 35 Плевен - Ловеч не е ремонтиран от 80-те години. От тогава досега се поддържа със средствата на текущи ремонти, с бюджетните средства на държава. Преди около четири години направихме и изготвихме проект за ремонт на този участък и сега вече той намери приложение и влезе в оперативна програма "Региони в растеж", надявам се догодина да завърши.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44