Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителен концерт във Велико Търново помага на три тежкоболни деца

С благотворителен концерт "За децата от децата" във Велико Търново беше поставено началото на кампания за добротворчество. Целта е да бъдат подпомогнати морално и финансово деца от старата столица, които се нуждаят от скъпоструващо лечение. От продажбата на ръчно изработени детски картички преди началото на концерта бяха събрани над 3 хиляди лева.

Стотици великотърновци откликнаха на каузата за подкрепа на болните деца и казаха:

Когато имаме проблем, когато имаме болка, тя ни сплотява. Откликваме на тази кауза. Въпреки всички трудности, мисля, че сме силни. Поставяме началото на добротворчеството, защото трябва да подкрепим децата. Да оздравяват бързо.

Повече от 100 талантливи великотърновски деца се включиха в благотворителния спектакъл. Чрез фонда "Професор Желязко Христов" набраните пари от концерта ще бъдат разпределени по равно по банковите сметки на три тежкоболни деца от старата столица.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44