Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Еврокомисарят по миграцията Аврамопулос: 3800 бежанци от Гърция и Италия са пренасочени

Димитрис Аврамопулос
Снимка: ЕПА/БГНЕС
800 бежанци от Гърция и 3 хиляди от Италия са пренасочени към нови дестинации според схемата за релокация на бежанците. Това съобщи еврокомисарят по миграцията Димитрис Аврамопулос.

Ние призоваваме страните - членки да изпълнят правните си задължения колкото е възможно по-бързо. Както казах и преди, тази солидарност не може да спре и трябва да продължи по настоящата схема. Сега, когато ситуацията постепенно се стабилизира, дойде времето да вървим напред и да подобрим от структурна гледна точка нашата система за бежанците и даване на убежище, допълни Аврамопулос

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44