Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Русгеоком БГ“ са изпратили писма до собствениците на земи с искане за временно ползване на площите

Снимка: БГНЕС

Собственици на земеделска земя в Добруджа, попадаща в обхвата на инвестиционните намерения за добив на природен газ, са получили писма от "Русгеоком БГ“ ЕАД с желание за временно ползване на площите, необходими за изграждането на сондажните площадки.

В засегнатата от исканата концесия община Генерал Тошево бяха проведени редица протести, там ще се състои и референдум на 17 декември.

Поканата за среща със собственици на земя в община Генерал Тошево от страна на фирмата - инвеститор и заявеното им желание да получат правото за временно ползване идва месец преди екоинспекцията във Варна да е дала своето окончателно становище по отношение на доклада за оценката на въздействието върху околната среда на инвестиционното предложение за проучвания и добив на природен газ в землищата на 18 населени места в региона.

В замяна на преотстъпеното право за ползване на земята от фирмата инвеститор предлагат финансово обезщетение за пропуснати ползи, както и по-ниски цени на съответния собственик за изкупуването на газ, добит от находище „Спасово“. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44