Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без обществен превоз са 48 села от Северозападна България

Снимка: РАДИО ВИДИН

До 48 села от Северозападна България няма обществен превоз.

В селата от община Ружинци автобуси няма повече от 10 години. Хората са затруднени да се придвижат дори до общинския център:

До Ружинци ходим пеша, дори за да си теглим 20 лева от банкомата.

Не пътуваме често, само когато много се наложи - казват жители на селата в община Ружинци.

Пътуващите са малко и според превозвачи линията не е рентабилна. Кметът на общината Александър Александров предлага алтернатива. Според него автобусът, който вози до работните им места учителите, може да покрива и обществения превоз в селата:

На първо време да пуснем едно автобусче - понеделник, сряда и петък от Ружинци за Лом и обратно, така че да може хората към 8.30-9.00 часа да бъдат в Лом, и евентуално към обяд 13.30-14.00 часа автобусът да бъде тук, за да се върнат учителите във Видин.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44