Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Труд  насочва вниманието към скандала Нинова-Главчев в парламента. Изданието пише: "БСП с игра на празни столове" и обяснява, че "депутатите на левицата са напуснали парламента. Лидерът на партията Корнелия Нинова обяви, че те няма да участват в заседанията, докато председателят на Народното събрание Димитър Главчев не подаде оставка. През това време те щели да бъдат в избирателните си райони и да се срещат с гражданите, за да помагат при решаване на проблемите им".

Красимир "Каракачанов обяви шамарена война на мигрантите", пише в Сега. Министърът на отбраната смята, че всеки, който види бежанец да прескача оградата по българо-турската граница, трябва да го върне обратно. Изданието цитира думи на Каракачанов пред БТВ по повод кадри от документалния филм на депутата от БСП Елена Йончева за оградата по границата.  В коментара си той казва: "аз, ако бях там, този щях да го върна обратно с два шамара". Повод за гнева му беше показаното незаконно, но бързо и лесно преминаване на съоръжението със стълба.
Междувременно депутати приеха вчера промени в Закона за МВР, които предвиждат глоба от 500 до 1000 лв. за нарушителите на правилата за достъп до стратегически зони и обекти, имащи значение за националната сигурност, като оградата по българо-турската граница, допълва вестникът.
24 часа представя изследване на Световната банка, според което "българите са с най-много инсулти, инфаркти и хипертония в цяла Европа". Данните показват още, че даваме все повече пари от джоба си за здравеопазване, а преждевременната смъртност се увеличава. Отбелязана е и положителната тенденция - намалява смъртността на деца и родилки през последните 30 години.
"За година сметките на домакинствата за ток, вода и парно нарастват с над 20%", съобщава вестник Монитор. За транспорт и съобщения се плаща с 17,6% повече, а за храна, базалкохолни напитки, алкохол и цигари -  малко над 7 на сто. Това сочат резултатите от изследване на домакинските бюджети за третото тримесечие на Националния статистически институт. Данните потвърждават тенденцията разходите да се увеличават по-бързо от приходите, посочва изданието.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44