Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министерството на транспорта: Собствениците на катастрофиралите край Микре автобус и камион притежавали нужните лицензи, пълна проверка предстои

Снимка: МВР

Фирмите-собственици на автобуса и камиона, катастрофирали край ловешкото село Микре, притежават всички необходими лицензи и разрешителни за извършване на обществен и товарен превоз, съобщиха от Министерството на траспорта.

Предстои проверка на тахошайбата, пътните листове и застраховките.

От наличните данни става ясно, че двамата водачи са притежавали необходимата квалификация. Преди месец на шофьора на автобуса е бил съставен акт за претоварване, тъй като е превозвал двама човека повече.

Магдалена Милтенова от транспортния клъстър в Перник, в който членува и фирмата-собственик на автобуса, заяви, че автобусът е бил в идеално техническо състояние. „Най-вероятно говорим за човешка грешка, не за техническа неизправност“, каза Милтенова.

Според директора на Националната полиция главен комисар Христо Терзийски и ловешкия окръжен прокурор Валентин Вълков обаче на този етап от разследването не може да бъде вменена вина на никого от шофьорите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44