Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията откри боен арсенал в дома на 21-годишен мъж във велинградското село Драгиново

Снимка: архив БНР

Полицията откри боен арсенал в частен дом във велинградското село Драгиново. По случая е задържан 21-годишен мъж.

При специализираната акция, освен в дома на 21-годишния мъж, са извършени претърсвания и на помощните постройки в двора му и целия район около сградите.  На различни места са открити две самоделни взривни устройства, два газови пистолета, различни части и механизми от бойни оръжия -  цеви, затворни блокове, пълнители, пружини, пластмасови и дървени ръкохватки.

Намерени са също над 200 патрона от различни видове и с различен калибър.  В местност до черен път  и нива полицейските екипи се натъкнали и на други опасни находки  - в буркани, заровени в земята, са открити и ръчни отбранителни гранати и комплект със запалки.

Всички боеприпаси са обезопасени . Мярката за задържането на младия мъж е удължена на 72 часа.  Следствените органи изясняват произхода и предназначението на открития опасен арсенал. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44