Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Брюксел определя градовете – домакини на Агенцията по лекарствата и Европейския банков орган

В Съвета на Европейския съюз в Брюксел с тайно гласуване ще бъдат определени градовете, които ще "подслонят" две европейски агенции - по лекарствата и банковия орган. И на двете седалищата им са в Лондон, но ще трябва да се преместят заради оттеглянето на Великобритания от Общността.

19 европейски града бяха предложени за домакинство на Европейската агенция по лекарствата (ЕМА). Като фаворити се сочат Братислава и Милано. От осемте кандидати за Европейския банков орган (ЕВА) с най-големи шансове изглеждат Франкфурт и Виена.

България беше предложила кандидатурата на София за Агенцията по лекарствата, но получи една от най-ниските оценки.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44