Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Падна първият сняг, общините са готови

Снимка: Петко Котларски

Близо 300 машини са почиствали през нощта републиканските пътища в районите със снеговалеж. Най-много машини са работили в Софийска област, следват Смолян, Перник и Ловеч.

Снежната покрива на прохода Шипка достига вече 15 см, пътната настилка е заснежена и обработена, съобщават от Областното пътно управление в Габрово. Проходими при зимни условия са пътищата от Габрово към съседните общини Севлиево, Трявна и Дряново.

Шуменската община Каолиново посреща зимата с нова почистваща техника и подобрена организация за работа при зимни условия. Близо 40 000 лева са заделени за зимно почистване, каза за кметът Нида Ахмедов:

Ние имаме сключен договор за почистване на четвъртокласната пътна мрежа. Всички училища, детски градини и кметства са заредени с дърва. Община Каолиново тази година може да се похвали - купихме многофункционален багер за 150 000 лева. Засега се справяхме, макар и с двата стари трактора. В Каолиново не можем да се оплачем, че сме затваряли кой знае за колко дълго пътищата.

Създадена е организация за извозване на болни и родилки. Договорът с почистващата фирма е до януари, но вече текат процедури за избор на изпълнител и за следващата година.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44