Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима загинаха при тежка катастрофа на пътя Шумен-Силистра

| обновено на 20.11.17 в 18:18
Снимка: БГНЕС

Трима души загинаха, а четирима са ранени при тежка катастрофа на пътя Шумен-Силистра при село Венец.   
Инцидентът е станал малко след 15 часа между селата Дренци и Страхилица. Директорът на Областната дирекция на МВР в Шумен старши комисар Ялчън Расим каза
Имаме челен сблъсък на два автомобила. Единият е с шуменска регистрация - "Пежо", а другият с благоевградска регистрация - "Опел". На място имаме загинали трима, две жени и един мъж, и в болницата имаме откарани четирима човека, от които едно дете на 14-годишна възраст, които са в тежко състояние. 
Комисар Расим обясни каква би могла да е причината за инцидента: 
Силна скорост, хлъзгав участък от пътя, мокра настилка. В момента се извършват процесуално-следствените действия. 
Четиримата пострадали са приети в Шуменската болница. Дете и един възрастен са с черепно-мозъчни травми. Предстои да бъдат сформирани два екипа от хирурзи за другите двама. Те са с тежки кръвоизливи и операциите е бъдат направени веднага, каза д-р Недко Тодоров - началник на хирургическия сектор. 
В района на катастрофата е въведена е временна организация на движението. Пътуващите в посока от Шумен към Силистра трябва да ползват обходен маршрут през Хитрино, Капитан Петко и Венец. Тези, които пътуват към Шумен, трябва да минават през селата Черноглавци, Габрица и Близнаци. 
От полицията призовават всички да пътуват с повишено внимание. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44