Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на квартал „Банево“ се готвят за протест

Жители на „Банево“ протестират срещу повишаването на категорията на квартала им, което ще доведе и до леко завишаване на данъците. Местните не са доволни от изпълнението на водния цикъл в квартала и последиците от него. Непроходима кал, огромни трапове с вода и разбит асфалт – това е гледката на доста улици в квартала. Ремонтираните през лятото пътища се редуват с такива, за които не личи да е имало асфалт някога. Жители на „Банево“ недоволстват от това, че не приличат на градски квартал. 

„Преди 12 години дойдох в „Банево“. Тогава още беше село. Улицата ми беше трасирана с едър чакъл. До днес тя продължава да изглежда така. В момента прилича на коларски път. Улицата ми е „Здравец“… Моята улица е „Пролет“. Никога не е виждала асфалт. Газим в кал. През зимата, за да сляза до спирката вървя по 40 минути в тези студове и снегове. В калищата вървя с найлонови торбички по краката, за да мога да се кача в някакъв приличен вид в автобуса.“

Протестът е изпратен до Общинския съвет и предстои да бъде разгледан на предстоящата сесия. На нея трябва да бъде гласувана и промяната в категорията на „Банево“. Жители на квартала организират и протест по време на самото заседание на 28 ноември.

Повече по темата чуйте в звуковия файл:



В галерията и видеоклипа можете да видите както добре асфалтираните през това лято улици, така и тези, които не са ремонтирани след проекта за водния цикъл.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Вода няма да има в Поморие днес

В град Поморие ще бъде спряна водата от 8 до 18 часа поради авария на главния довеждащ водопровод. В поморийското село Козичено има обявен режим на водата - 15 часа - от 18 до 9 часа.  Водоподаването ще бъде спряно и в квартал "Крайморие" днес от 10 до 16 часа поради строително монтажни дейности. 

публикувано на 10.05.24 в 07:35
Мотоклуб The Riders

Рокерски събор се открива довечера в Ямбол

От днес до неделя в местността „Бакаджик” край Ямбол ще се проведе 24-то издание на националния рокерски събор, организиран от мотоклуб The Riders. Очакват се стотици рокери от клубовете в цялата страна, както и от съседни държави.  Съборът ще бъде открит тази вечер, уточни Димитър Пенчев от мотоклуб The Riders. От 18 часа горе на Бакаджика с..

публикувано на 10.05.24 в 07:03

Областният управител на Бургас се срещна с генералният турски консул

Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна днес с генералния консул на Турция в Бургас Толга Оркун. Проф. Нейкова подчерта традиционно добрите взаимоотношения между България и Турция в сферата на образованието, здравеопазването и икономиката. Анонсира съпричастността на мюсюлманското население при изграждането на храма в бургаското..

публикувано на 09.05.24 в 17:33

Информационно събитие-концерт в Бургас на ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“

Бургас ще бъде домакин на заключително информационно събитие, представящо постиженията по Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014 -2020 г. Програмата е с бюджет от почти 3 млрд. лева и е една от десетте оперативни програми на Република България, които се финансират от Кохезионния и Структурните фондове на ЕС. Общата цел на..

обновено на 09.05.24 в 15:29

"Безсмъртният полк" премина по улица "Александровска" в Бургас

9 ти май 1945 година - Денят, който слага край на Втората световна война в Европа и на който пет години по-късно френският министър на външните работи Робер Шуман произнася прочутата си декларация, с която предлага създаването на Европейска общност за въглища и стомана. Идеята е за нова форма на политическо сътрудничество в Европа, която би..

публикувано на 09.05.24 в 13:33

Община Болярово с приветствие за 9 май

Приветствие за 9 май изпрати кметът на Община Болярово Христо Христов. В него той честити  Деня на Европа и  Деня на победата.  "На този ден отбелязваме окончателната капитулация на хитлеристка Германия във Втората световна война. Празнуваме и Деня на Европа в чест на мира и единството между държавите на нашия континент и в памет на годишнината от..

публикувано на 09.05.24 в 13:00

В Деня на Европа в Царево ученици поеха властта

Денят на ученическото самоуправление, посветен на празника на Обединена Европа – 9 май, стартира с натоварен график и добро настроение в Община Царево.  В лицето на възпитаниците на СУ „Н.Й.Вапцаров“ в морския град служителите в общинска администрация намериха достойни заместници, които се справиха отлично с поставените им задачи и показаха силна..

публикувано на 09.05.24 в 12:32