Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Светият синод ще разгледа молбата на Македонската архиепископия на 27 ноември

Светият синод на Македонската православна църква е готов да признае Българската за Църква-майка, ако признаем македонската църковна независимост
Снимка: БГНЕС

Светият синод ще разгледа на 27 ноември молбата на Македонската архиепископия. В нея от македонска страна се иска Българската православна църква да стане нейна Църква-майка, както и да я признае за независима.

Главният секретар на Синода епископ Герасим уточни:

Ние проведохме вече редица консултации и срещи. Предстои да бъде съставена комисия, която може би да обиколи поместните православни църкви така, че да събере и тяхната позиция, защото в православието всичко се решава съборно. Не може една църква сама да взима каквито и да било такива големи решения. По време на зимната сесия ще бъде разгледан този въпрос, така че би трябвало някакво съобщение и позиция официална да има.
 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44