Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

15 свидетели от велинградския квартал "Анезица“ бяха разпитани по делото срещу Костадин Велев

15 свидетели от велинградския квартал "Анезица“ бяха докарани принудително в Пазарджишкия окръжен съд, за да бъдат разпитани по делото срещу Костадин Велев. Той е обвинен в незаконна лихварска дейност в особено големи размери.

Свидетелите обясниха пред съдия Коста Стоянов, че липсата на средства е причина за неколкократното им неявяване в съда. Това е и било причината над 300 души да вземат пари назаем от лихваря Костадин Велев. При взети 1200 лева те е трябвало да върнат по 5 хиляди, в противен случай били заплашвани. Като гаранция, лихварят прибирал и дебитните им карти, по този начин им отнемал правото да си теглят социалните помощи. Всички разпитани до момента твърдят, че не са подписвали договори с Велев. Заради тежкото социално положение на свидетелите, съдия Стоянов опрости наложената им глоба от 200 лева, за неявяване в съда. Свидетелите ще получат и по 7 лева всеки, за да могат да се приберат във Велинград. До момента по делото са разпитани 50 души. Остават още 260.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44