Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Районната прокуратура в Добрич привлече като обвиняем управителя на "Евроманган“ ЕАД

Снимка: http://www.prb.bg

Районната прокуратура в Добрич е привлякла като обвиняем управителя на фирмата "Евроманган“ ЕАД, която е концесионер на мангановата мина в Оброчище. Тази година некоректното отношение на концесионера стана причина за поредица от протести на работниците в рудника. Според прокуратурата фирмата е в несъстоятелност от юни месец 2016-а година.

Дейвид Уелингс е бил привлечен като обвиняем от Районната прокуратура в Добрич за това, че не е спазил срока за откриване на производство по несъстоятелност на представляваната от него фирма "Евроманган". Събраните доказателства говорят, че дружеството, на което с концесионен договор е отдадена мина "Оброчище", е изпаднало в несъстоятелност още в средата на миналата година. Натрупаните задължения към Националната агенция по приходите са в размер на милион и половина лева. Според прокуратурата фирмата има задължения и към частни кредитори, неплатени сметки за електроенергия за над 105 000 лева



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44