Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приоритетно се ремонтират исторически забележителности, свързани с Плевенската епопея

Снимка: panorama-pleven.com

В Плевен приоритетно ще бъдат ремонтирани исторически забележителности, свързани с Плевенската епопея. Правителството предостави за тази цел 700 хиляди лева на общината. Със собствени средства се извършват възстановителните дейности на три монумента, свързани със събитията преди 140 години.

Във връзка с честването на 140 години от Плевенската епопея кметът Георг Спартански и председателят на Общинския съвет Мартин Митев поискаха преди време допълнителни средства за ремонт на паметниците, построени в чест на освобождението на града. Още от председателя на Общинския съвет Мартин Митев:

Това са мавзолея "Свети Георги Победоносец", къщата-музей Цар Освободител и бул. "Скобелев", който води към Скобелевия парк. Тези три обекта ще бъдат възстановени с тези средства. Те имат фрапираща нужда от възстановяване. Със собствени средства в момента тече реставрация на паметниците на входно-изходните точки на града - изходът за Русе, Ловеч, София.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44