Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП поиска директорът на Националното бюро за контрол над СРС да бъде изслушан в НС

Снимка: БГНЕС

БСП поиска директорът на Националното бюро за контрол над специалните разузнавателни средства Бойко Рашков да бъде изслушан в пленарната зала. Искането е във връзка с негови медийни изявления от средата на август, че има данни за нерегламентирано подслушване на политици, магистрати и журналисти с цел сплашване. 

Свързан с това въпрос е бил зададен на Рашков на вчерашното заседание на Комисията за контрол над СРС, където е бил приет докладът за дейността на Бюрото. Той обаче не е дал конкретна информация. Основанията за искането на БСП представи депутатът Славчо Велков:

Във връзка с факта, че ние констатираме тревожни факти и данни около това изявление, забележете, и около дейността на Бюрото, свързана включително с процеса, процедурата на съхранение на резултатите от прилагане на специални разузнавателни средства, в това число казвам унищожаване и неунищожаване и възможности за нерегламентирано използване впоследствие, ние искаме изслушване на ръководителя на Националното бюро господин Бойко Рашков. 

БСП настоява изслушването да бъде в периода 29 ноември - 2 декември на закрито заседание. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44