Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лондон и Брюксел са все още далеч от компромис за цената на Брекзит

Автор:
Тереза Мей
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският премиер Тереза Мей използва срещата на върха на Евросъюза с шестте бивши съветски републики от „Източното партньорство“, за да разговаря с председателя на Европейския съвет Доналд Туск за условията за напускането на Обединеното кралство.

„Напредваме, но остават сериозни разминавания по цената на развода и границата с Ирландия“, обясни Мей, цитирана от Ройтерс. Тя отказа да спомене конкретна сума, която правителството ѝ би предложило да внесе в евробюджета. А за границата между Северна Ирландия и Република Ирландия Мей увери, че Лондон, също както Дъблин, няма интерес да ограничава свободното придвижване през нея на хора и стоки.

Туск заяви в „Туитър“, че Великобритания има десет дни да направи необходимото за преминаване към следващата фаза на преговорите - за търговските отношения след Брекзит. „Възможно е, но предизвикателството е огромно“, смята Туск.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44