Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дете почина след побой в Пазарджик, прокуратурата повдигна обвинения срещу майката и пастрока му

11-месечно бебе от Пазарджик е починало вследствие на жесток побой. 

Инцидентът е станал на улица „Рила“ в пазарджишкия ромски квартал. В късния следобед вчера пастрокът и детето били сами в къщата. Детето плачело, а мъжът не успявал да го успокои. Това го изнервило и той започнал да удря детето. След като то изпаднало в безсъзнание, мъжът се опитал да го реанимира.

Прибралата се вкъщи майка станала свидетел на неуспешните опити на мъжа ѝ да съживи детето. По-късно двамата го откарали в пазарджишката многопрофилна болница, където лекарите единствено констатирали смъртта му.

Според директора на здравното заведение д-р Васил Вълчев, бебето е било с множество кръвонасядания и охлузвания по главата и тялото. Майката и пастрокът са задържани за 72 часа.  Днес срещу тях са повдигнати обвинения за убийство и съучастие. Прокуратурата ще настоява да им бъде наложен постоянен арест.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44