Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ева Майдел бе избрана за председател на Международното европейското движение

Евродепутатът Ева Майдел беше избрана за председател на Международното европейското движение.

Международното европейското движение е мрежа от проевропейски организации от 39 държави, в която влизат неправителствени организации, профсъюзи, бизнес организации, политически партии, местна власт. Организацията е създадена преди повече от 70 години, като за първи път неин председател е жена.

Целта ни е „да събудим истинския дебат за бъдещето на Европа с участието на гражданите. Друг важен акцент на моята работа ще бъде поставен върху активността на младите поколения. Ще засилим изключително много мрежата на настоящите 39 национални организации, така че гласът на Европа да се чува много по-силно в техните столици, но и от всички техни представители да получаваме достатъчно информация и идеи, които ние в Брюксел да можем да прилагаме“, заяви Майдел пред БНР.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44