Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Kонференция за родителската отговорност се провежда в Плевен

Плевен
Снимка: pleven.bg

Плевен е домакин на конференция за родителската отговорност и действията при отвличане на деца. Форумът, който събира на едно място институции и неправителствени организации, е в контекста на българското председателство на Европейския съюз.

Конференцията ще открие министърът на правосъдието Цецка Цачева. Наред със създаването на службата на европейския прокурор и развитието на електронното правосъдие т. нар. регламент Брюксел 2 А, който е за решение по брачни въпроси и такива, свързани с родителската отговорност и международното отвличане на деца, е сред трите основни приоритета, по които Министерството на правосъдието ще работи особено интензивно по време на българското председателство. Сред темите на конференцията са още: международните отвличания, международните осиновявания, както и практиките за превенция на домашно насилие.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44