Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пастрокът на убитото в Пазарджик бебе е направил пълни самопризнания

| обновено на 25.11.17 в 15:06

Прокуратурата в Пазарджик ще обвини в убийство пастрока и майката на 11-месечното бебе в Пазарджик, което е починало заради черепно-мозъчна травма.

Мъжът е направил пълни самопризнания, че е удрял детето, защото плачело.

27-годишният мъж  и майката са задържани, след като са откарали бебето в пазарджишката болница. Те са в следствения арест с обвинение за убийство в съучастие. Прокуратурата ще настоява да им бъде наложен постоянен арест.

Причината за смъртта на детето е тежка черепно-мозъчна травма. Инцидентът е станал в четвъртък, но пазарджишката полиция излезе с официална информация едва в събота.  Късно в петък 27-годишният пастрок на детето е признал, че е удрял бебето, за да не плаче. В момента на инцидента майката е отсъствала от дома. Когато се прибрала, тя видяла, че приятелят ѝ, с който  от скоро живеела на семейни начала, прави опит да реанимира изпадналото в безсъзнание дете. По-късно го откали в болница,  където лекарите констатирали смъртта му. Сигналът в полицията е подаден от Спешното отделение на многопрофилната болница.   Според разследващите,  30-годишната майка, която е от пловдивското село Три водици, често оставяла детето си на грижите на пастрока му.  От отдел „Закрила на детето“ твърдят, че не са получавали сигнали за  средата, в която  момченцето се е отглеждало.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44