Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Издирването от полицията в Кипър на двете непълнолетни български момичета, които бяха обявени за изчезнали, завърши благополучно

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Двете сестри – 17-годишната Памела Анатолиева Пламенова и 14-годишната Рени Анатолиева Пламенова, бяха намерениднес към 13 ч. От българското посолство са разговаряли с тях и с майката, момичетата се чувстват добре. За успешното им издирване изключително активно съдействие бе оказано на кипърските компетентни органи от българското посолство в Никозия. 

Вчера полицията в Кипър издаде бюлетин за издирването на двете сестри като изчезнали лица. Според информацията в него за последно момичетата са били видени на 14 ноември, когато са напуснали дома си в Лимасол, но в хода на разследването са установени данни, че сестрите са изчезнали много по-рано, преди повече от месец. Те не са посещавали училище през това време и отсъствието им за дълъг период е накарал училищните и социалните власти да сигнализират на полицията.

През този период момичетата са живели в дома на приятеля на по-голямата сестра.

Пред полицията като причина за бягсдтвото им от дома те са посочили недобри отношения с майка си и че не желаят да се върнат при нея. Бащата също се намира в Кипър. До изясняване на обстоятелствата и семейната ситуация двете български момичета остават под опеката на социалната служба в Кипър.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44