Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В монтанското село Комарево искат да си върнат читалището и библиотеката

Снимка: Анжела Каменова

В монтанското село Комарево искат да си върнат читалището и библиотеката към него. За да заработи отново, са нужни поне 3 500 тома. Надяват се така, поне през ваканциите, да върнат и децата на село. 
В Комарево, чийто жители са едва 70-ина, преди години сами построили читалището си, а сега искат то заедно с библиотеката да заработи отново. Надяват се да съберат книгите от дарения, каза кметският наместник Цвета Йорданова:
По Закона  за обществените библиотеки, за да имаме библиотека, регистрирана, трябва да имаме най-малко 3 500 тома. Това е първата стъпка.

На читалището и кметския наместник, в Комарево възлагат всичките си надежди:
Искаме тука да се възобнови, да идват децата ни.
Да се види, че има живот, че има нещо, някакви мечти и за това селце.

Някога в селото заедно посрещали празници и казват, че когато отворят читалището, отново ще е така.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44