Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ердоган заяви, че ще подаде оставка, ако опозицията докаже, че семейството му укрилива пари в офшорки

Реджеп Ердоган
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Реджеп Ердоган заяви, че ще подаде оставка, ако опозицията докаже с документи, че той и семейството му са укрили средства в данъчни убежища. Турският президент също така предизвика лидера на опозиционната Народнорепубликанска партия Кемал Кълъчдароглу да напусне политиката, ако не успее да представи доказателства в подкрепа на твърденията си. По думите му, ако Кълъчдароглу не публикува документи, той трябва да признае, че го очерня и да се извини.

На 21-ви ноември опозиционният политик обвини Реджеп Ердоган, че негови близки роднини са укрили средства в данъчни убежища. Кълъдароглу също така поиска от президента да разкрие личното и богатството на семейството си във връзка със скандала с т.нар. „Досиета от рая“. Тогава бяха публикувани данни, че синовете на премиера Бинали Йълдъръм притежават осем корабни компании в Малта.

В петък адвокати на президента внесоха иск за неимуществени вреди на стойност 1,5 млн. турски лири или около 600 000 лева срещу Кемал Кълъчдароглу. ​


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44