Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на община Пазарджик внесе предложение в Общинския съвет за отмяна на две концесии

Общината в Пазарджик

Кметът на община Пазарджик Тодор Попов внесе предложение в Общинския съвет за отмяна на две концесии - паркинга на болница "Здраве" и спортните съоръжения и игрища в района на Спортното училище. До предложенията се стигна след масов протест от страна на работещите там.
Като мотив за отмяна на 30-годишната концесия на паркинга на болница "Здраве" кметът Тодор Попов посочва постъпили възражения от работещите в здравното заведение. Към тяхната подписка са се присъединили и десетки пациенти. 
Освен до Общинския съвет, подписката е изпратена и до областния управител и до прокуратурата. Недоволство има срещу отдадените на концесия спортни съоръжения в района на спортното училище. Така учениците ще трябва да плащат на частно лице, за да спортуват. Препоръки за отмяна на конкретната концесия е дало и Министерството на младежта и спорта. Двете предложения ще бъдат обсъждани и гласувани на предстоящата общинска сесия в четвъртък.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44