Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

РУО Велико Търново ще сезира прокуратурата за 15 момичета, които отказват да се върнат в училище

Снимка: Радио ВИДИН

Регионалното управление на образованието (РУО) във Велико Търново ще сезира прокуратурата за 15 непълнолетни момичета, които отказват да се върнат в училище.

Някои от момичетата, които нямат навършени 15 години, вече са майки, а други живеят на семейни начала с мъже в различни населени места.

Момичетата са били издирени при проверките за отпаднали от учебния процес деца в началото на учебната година, съобщиха от Регионалното управление на образованието във Велико Търново.

Проверките са установили, че 4132 деца от областта не ходят на училище, защото са в чужбина. В резултат в клас са били върнати 84 деца. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44