Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Областният управител на Кърджали се обяви против повишението на местните данъци и такси

Снимка: Община Кърджали

Областният управител на Кърджали се обяви срещу предложението на общината да повиши драстично местните данъци и такси. Никола Чанев определи като вредни новите ставки и заяви, че ще използва всички законови средства да не допусне въвеждането им.

В проекта на местната управа най-голямо е повишението при данъка за автомобилите - 30%. Повишават се още данък "сгради" и такса "смет". Предложенията ще бъдат подложени утре вечер на обществено обсъждане.

Чанев каза:

Това увеличение пряко ще се отрази на гражданите на община Кърджали. То ще бръкне в джоба на всеки един от тях, не само в областния град, но и на жителите по селата. Позволихме си да сравним местните данъци в Кърджали със сходна община - община Смолян, и с изненада установихме, че и по отношение на данъка върху недвижимите имоти, и по отношение на данъка на превозните средства тези данъци са по-ниски от тези в Кърджали.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44