Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Турция заяви, че е убила 80 бойци при въздушни удари в Северен Ирак

Снимка: БГНЕС

За тежки загуби на Кюрдската работническа партия, причинени от турски въздушен удар, съобщи Генералният щаб в Анкара.

При въздушното нападение са загинали 80 кюрдски бойци, десетки са ранени. Според турските военни също така са били унищожени склад за оръжие и муниции, две превозни средства, жилищни постройки и укрития. Атаката в района Асос в Северен Ирак е била извършена в понеделник, но съобщението беше публикувано късно в сряда. Независими източници не могат да потвърдят или опровергаят посочените в съобщението на турската армия сведения.

Турция поднови атаките си срещу позиции на ПКК в Северен Ирак от лятото на 2016 г.

Междувременно стана ясно, че турският президент Реджеб Ердоган е разговарял по телефона с германския си колега Франк-Валтер Щайнмайер. По време на разговора той е изразил позицията си, че считаните от Анкара за терористични сирийски кюрдски организации нямат място в сирийския национален диалог. Ердоган е информирал германския държавен глава за разговорите в Сочи с участието и на Русия и Иран и посочил нуждата в Сирия да се проведат честни избори.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44