Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екатерина Захариева ще представи приоритетите на Българското председателство пред лидери на страните от ЕС

Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева ще представи приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС пред държавните и генералните секретари на страните членки. 

Заседанието е неформално и традиционно се провежда месец преди началото на европредседателството.

Срещата на министър Захариева с държавните и генералните секретари на страните членки на Евросъюза ще бъде първото голямо събитие от календара на българското председателство, което се провежда у нас още преди София активно да поеме тази роля и се смята за първия практически тест за готовността на страната ни да оглави Съвета на ЕС от първи януари. 


Форматът е високопоставен и на него ще бъдат обсъдени актуални политически теми с акцент върху взаимодействието между държавите-членки и Европейската служба за външна дейност. Дипломатическият корпус на ЕС, който ще бъде представен от германският дипломат Хелга Шмит.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44