Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова серия арести в Турция

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нова серия арести в Турция засегна военни и съдебни служители. Прокуратурата в град Ескишехир издаде заповеди за задържане на 66 бивши военни от Военновъздушните сили на Турция по обвинения във връзка с организацията на проповедника Фетуллах Гюлен. Въз основа на решението вчера бяха проведени едновременни полицейски операции на различни адреси в града и бяха задържани 61 души. В Ескишехир се намира голяма военновъздушна база и част от военнослужещите в нея са подозирани за участие в неуспешния опит за преврат миналата година.

Междувременно в Анкара бяха издадени заповеди за арест на 13 бивши служители на Държавния съвет – върховната административна съдебна инстанция в Турция.

На 29-и този месец бяха издадени други решения за задържане на 360 души, от които над 330 военни в 49 области на страната.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44