Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вятърът и дъждът оставиха над 14 000 души без ток за часове

| обновено на 01.12.17 в 18:53
Снимка: БГНЕС

Възстановено е електрозахранването  в селищата в община Кирково, където заради бурния вятър над 14 000 души останаха цял ден без ток. В района продължава да вали дъжд и да духа силен вятър с пориви до 100 километра в час. Кметовете на населените места са предупредени да следят невралгичните точки и да предприемат действия при възникване на кризисни ситуации, предаде кореспондентът ни 
Без електричество днес бяха половината от селищата в района на Кирково, обясни кметът Шинаси Сюлейман
Цялото трасе от Подкова до Горно Къпиново, както и  в друга посока - от Крумовград,  която идва......
Нивото на реките е повишено, тъй като от сутринта в района вали дъжд, допълни кметът:
Наблюдаваме и проблемния наш прословут язовир "Амбарица", който е на мъртво ниво.  Кранът е спуснат. Надяваме се до спирането на валежите да не се получат аварии по отношение на инфраструктурата, на пътищата. 
До момента няма сигнали за наводнения и нарушена инфраструктура. Местните жители се притесняват от възможно замърсяване на речните води от близко хвостохранилище.
От сутринта без ток са и 21 села в кюстендилската община Невестино. Хората в района нямат информация кога ще бъде възстановено електрозахранването. Заради аварията бяха прекратени учебните занятия в  Невестино. По информация на кореспондента на БНР Кирил Фалин проблеми с електрозахранването има и в няколко села на община Бобов дол
Пороите са предизвикали бедствие и в Албания, където стотици жители на южната част на страната са евакуирани с помощта на армейски части. Загинал е един човек, а трима са ранени. Парализирани са пристанищата и единственото международно албанско летище. Десетки хиляди домакинства останаха без ток.
Обилните дъждове засегнаха и Западна Македония. Вардар преля насред Скопие и наводни района на правителствената сграда.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44