Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Груевски подава оставка от лидерския пост на ВМРО-ДПМНЕ в близките седмици

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият премиер на Македония Никола Груевски съобщи, че подава оставка от лидерския пост на опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ.   Пред скопския вестник "Курир" Груевски припомня, че е обещал да се оттегли още след първия кръг на местните избори на 15 октомври в случай, че партията му се провали и на балотажите.
Независимо какъв е резултатът от анализа на представянето ни на изборите, дори ако вината ми е малка или се окаже, че нямам никаква вина, ще подам оставка пред органите на партията, обяснява Груевски и допълва, че въпросният анализ се очаква да бъде готов до седмица-две.
Груевски заявява още, че един ден Социалдемократическият съюз на премиера Зоран Заев щял да се кае за онова, което прави в момента, а македонският народ - да си върне държавата.
Междувременно, македонският парламент, с гласовете на 67 от общо 120 народни представители, сне имунитета от съдебно предследване на шестима депутати от ВМРО-ДПМНЕ, след като прокурор поиска за тях 30-дневен арест по обвинения в съучастие в погрома на Собранието в края на април. ВМРО-ДПМНЕ бойкотираха гласуването, заявявайки, че акцията е политически мотивирана. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44