Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕП ще дебатира за България и Шенген на 13 декември

Автор:
Снимка: БГНЕС

Кандидатурата на България и Румъния за Шенген ще бъде тема на специален дебат в Европейския парламент. Той ще се проведе на 13 декември на пленарната сесия в Страсбург по инициатива на българския евродепутат и лидер на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев, съобщиха от неговия екип пред БТА.

„Изминаха почти 7 години, откакто България и Румъния изпълниха критериите за членство в Шенгенското пространство. Неприемането на двете държави е двоен стандарт и руши основните европейски ценности“, заяви Станишев в Лисабон, където се провежда заседание на Съвета на евросоциалистите.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова съобщи, също в Лисабон, че също на 13 декември БСП ще внесе проектодекларация в Народното събрание за членството на България в Шенген.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44