Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На конгрес "Алтернатива за Германия" се подготвя за властта

Германската полиция издига улични заграждения в Хановер заради очаквани протести

| обновено на 02.12.17 в 11:30
Снимка: ЕПА/БГНЕС

През изминалата нощ и тази сутрин се стигна до първи протести срещу крайнодясната „Алтернатива за Германия“ в Хановер, където днес започва конгреса на третата политическа сила в Германия.

Полицията е издигнала улични барикади и засилва присъствието си в града. Очакват се протести под различни форми с цел да се саботира партийния конгрес, заяви полицейски говорител. Конгресният център в Хановер е обграден с бодлива тел, наред с други предпазни мерки, за да се осигури защита на участниците.

Конгресът на „Алтернатива за Германия“ се провежда на фона на кризата в страната около съставянето на ново правителство. Ако двете водещи партии – консервативният блок на канцлера Ангела Меркел ХДС/ХСС и социалдемократите на Мартин Шулц все пак подновят голямата коалиция, крайната десница ще стане водеща опозиционна сила в Германия, което е свързано с някои важни постове в Бундестага.

Конгресът на "Алтернатива за Германия" трябва да избере ново ръководство, след като само дни след парламентарните избори председателката Фрауке Петри напусна партията и основа своя. Кандидат за поста е Георг Паздерски, който смята, че „Алтернатива за Германия“ трябва да се подготвя за политическата отговорност да състави правителство. Партията трябва още да се професионализира, да подобри работата си в местните парламенти и в Бундестага, а в дългосрочен план – да се подготви да поеме управлението на страната. Това е голямата цел на „Алтернатива за Германия, заяви Георг Паздерски, който се кандидатира за председател на партията на започващия днес конгрес.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44