Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В няколко града ще има надбягване с ученически раници

Снимка: Фейсбук
Надбягване с ученически раници организират родители в няколко града на страната. Акцията е под надслов "На чужд гръб и 10 ученически раници са малко" и има за цел да покаже на възрастните какъв товар са принудени да носят децата всеки ден.

В столицата надбягването ще е в Южния парк.

В Бургас бягането  ще започне от Часовника и ще продължи по улица "Александровска", обясни организаторът Станка Георгиева. Тя е майка на второкласничка, чиято раница тежи средно от 6 до 8 килограма в зависимост от броя на предметите в различните дни:

Носейки тези тежки раници, имам чувството, че ние като родители сме безсърдечни. Раницата на детето в началния етап на обучение, тежи повече от раницата на ученика в 7 клас.

Промяна в различни наредби може да намали тежестта на раниците, убедена е Георгиева.

Един учебник може първия срок да е първа част, вторият срок да е втора част. Кому е нужно да имат толкова много учебни помагала.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44