Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Великотърновският университет „Св. св. Кирил и Методий“ започва от днес кандидатстудентската си кампания

Снимка: veliko-tarnovo.net

Великотърновският университет „Св. св. Кирил и Методий“ започва от днес кандидатстудентската си кампания „Рано рани“ за следващата учебна година.

97 на сто е изпълнението на държавната поръчка в редовното обучение за тази академична година, отчетоха от Великотърновския университет.

С кампанията за прием на студенти „Рано рани” висшето училище дава право за директно записване в избрана специалност на завършилите от 2008-а година насам и за запазване на място за сега завършващите средно си образование, обясни заместник-ректорът проф. Стоян Буров и допълни:

Ще пуснем около 40 процента от местата по държавна поръчка. Това са 22 специалности. Студентите, които се запишат в такива специалисти, се освобождават от първата семестриална такса.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44