Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

90 самотно живеещи възрастни в Лясковец получават безплатни почасови социални услуги

Снимка: БГНЕС

90 самотно живеещи възрастни и хора с увреждания в община Лясковец получават безплатни почасови социални услуги. 

В продължение на 2 години самотните пенсионери и хората с увреждания както и 7 болни деца от Лясковец и петте села в общината се обгрижват почасово от 46 домашни помощници, социални и лични асистенти по проект, финансиран от Програмата за развитие на човешките ресурси, посочи ръководителят на проекта Ваня Табакова и допълни:
Възрастните и самотните хора се нуждаеха точно от здравни услуги и от психологическа подкрепа. Имаме 90 потребители. Почасовите услуги са безплатни.
За догодина нуждаещите се от домашни грижи възрастни хора ще продължат да получават безплатно обслужване с осигурено държавно финансиране.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44