Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Болницата в Белоградчик вече приема пациенти

Снимка: Иванка Петрова

В болницата в Белоградчик, където целият персонал беше в готовност да напусне, продължава приемът на пациенти. От година и половина лекарите и медицинските сестри не са получавали заплати, а само част от авансите си. 

Възобновен е приемът на пациенти в болницата в Белоградчик, където от петък приемаха само спешните случай. От персонала, който от август миналата година получава само част от авансите си, се съгласиха да останат на работа. 

Решението е в интерес на пациентите, обясни кардиологът Жоро Николов
Рискът за нас е, че пак ще живеем несигурно и с по-малко пари, т.е. само с аванс, но то е добре за хилядите наши пациенти. 

Решението на колектива на здравното заведение е единодушно, след като и от общината са поети ангажименти. 
Аз поех два ангажимента - единият е до 15 декември да преведем от кредита 150 000 лева за погасяване на 50% от трудовите възнаграждения, както и евентуална среща с министъра следващата седмица, уточни кметът Борис Николов

В Белоградчик се надяват на помощ от здравното министерство, за да оцелее болницата им. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44