Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Лясковец изграждат две нови индустриални зони

Лясковец
Снимка: Фейсбук

Две нови индустриални зони се изграждат в Лясковец. През последните 4 години производствени и логистични бази около града са разкрили 47 фирми.

Фирми от леката, хранително-вкусовата, военната промишленост и транспорта разкриват свои бази в общо трите индустриални зони на Лясковец, заяви кметът на общината д-р Ивелина Гецова и посочи, че са обявени 200 свободни работни места:

Започва да излиза въпросът и проблемът с осигуряването на работна ръка.

Ниските все още цени на терените около Лясковец, възможностите, които малките и средните предприятия могат да ползват за финансиране по Програмата за развитие на селските райони, както и доброто административно обслужване са основните причини за повишения инвеститорски интерес, коментира кметът д-р Ивелина Гецова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44