Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕК: Начинът, по който ще продължат преговорите по Брекзит, зависи само от Великобритания

Маргаритис Схинас
Снимка: ec.europa.eu

Европейската комисия смята, че пречка за постигането на пробива вчера се оказа изявление на северноирландската Демократичната юнионистка партия, което би довело до установяване на твърда граница между влизащата в Обединеното кралство Северна Ирландия и Република Ирландия. 


По този повод днес говорителят на Европейската комисия Маргаритис Схинас заяви: 
Шоуто сега е в Лондон. Тук в комисията сме готови да подновим разговорите с Обединеното кралство във всеки миг, когато получим знак, че Лондон е готов затова - заяви Схинас, като даде да се разбере, че Брюксел подкрепя искането на Дъблин за запазване на отворената граница на остров Ирландия. 

Британският премиер Тереза Мей е подложена на натиск във Великобритания да намери решение, което да задоволи искането на юнионистите от Северна Ирландия. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44