Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Сливен преустановиха водоснабдяването от язовир „Асеновец“ заради замътване

Снимка: БГНЕС

Водоснабдяването на град Сливен от яз. „Асеновец“ е прекратено поради замътването на водите му, причинено от обилния дъжд, съобщават от ВиК. Към момента областният център се захранва с вода от терасите на река Тунджа.

Три помпени станции работят денонощно, за да не остане градът без вода. От ВиК Сливен съобщават още, че помпажните агрегати ще работят дотогава, докато замътването на водата в язовира се изчисти.

Обилните валежи от последната седмица са повишили нивото язовира с над 1 млн. куб. метра. В момента водният обем на сливенския водоизточник е 14 400 000 куб. м, при максимален капацитет 28 млн. куб. метра вода.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44