Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КЕВР трябва да обяви решението за поскъпването на водата в 15 града

| обновено на 07.12.17 в 11:35

Водата и ВиК услугите ще поскъпнат между 2 и 20 процента в 15 града в страната от следващата година. Предвиденото увеличение ще бъде обсъждано този следобед в Комисията за енергийно и водно регулиране.

Въпреки тазгодишният скок от първи януари следващата година ще има нови по високи цени на ВиК услугите. Това е така, тъй като 2018 е втората година от петгодишния им бизнес план на всяко едно от водните дружества, който предвижда постепенно поскъпване на водата. 


Най-голямо увеличение, с 20 на сто, ще има в Ямбол, с 13 на сто ще скочат цените във Враца. В София водата поскъпва с нови девет процента. Увеличението за останалите градове в страната, сред които Бургас, Русе, Перник и Монтана, се движи между шест и осем процента. Тези цени са пределните, по които ВиК дружествата могат да продават водата и се определят служебно от водния регулатор.


Граждани и съветници от Столичния общински съвет организират протест срещу новото поскъпване.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44