Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Активисти от "Грийнпийс" проведоха демонстрация пред Министерския съвет

Снимка: архив

Повече от 30 активисти и доброволци на неправителствената организация "Грийнпийс" се подредиха под формата на слънце пред сградата на Министерския съвет, за да отправят послание към управляващите.

С чадъри и фенери в ръка активистите пресъздадоха символично слънце. Атрактивната акция цели да насърчи производството на възобновяема енергия. Според участниците правителството не трябва да отпуска субсидии за въглищни, ядрени и газови централи:

Искаме възобновяема енергия за всички.

Важно е преди всичко, защото основен източник на въглеродните емисии е енергопроизводството, а специално в България голяма част от него е от въглища.

Искаме хората да могат да произвеждат енергията, която потребяват. Това е добре за икономиката ни и за собственото ни състояние като домакинства и потребители. Това със сигурност ще допринесе за намаляване на сметките ни за отопление и електричество.

Повод за провеждането на акцията е предстоящата среща на министрите на енергетиката от ЕС в средата на декември, за да обсъдят законодателния пакет "Чиста енергия за всички европейци".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44