Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Стара Загора започна кампания в помощ на общинския приют за бездомни кучета

Снимка: Венелина Попова

С Ден на отворените врати в Стара Загора започна едномесечна кампания "Дай малко, дари чудо!“ в помощ на общинския приют за бездомни кучета. Лице на кампанията е професионалният футболен клуб „Берое“. Футболистите първи посетиха приюта и дариха храна за животните. 


Кампанията е организирана от две неправителствени организации в Стара Загора -„Любов за животните“ и „Заедно за животните“, а целта й е хората да осиновяват кучета от приюта, вместо да купуват животни.

И другото, което още повече бихме желали - да няма изоставени кучета, които да прибираме и да им търсим после родители, сподели пред „Хоризонт“ Ваня Василева от организаторите на кампанията.

В момента в приюта има 80 кучета.

Бройката е такава, заради наличието на много бебенца. Имаме и майки с бебета, имаме и бебета без майки. Всичко необходимо като лечение и профилактика се извършва от лицензирани лекари в клиника, посочи Полина Георгиева – управител на общинската фирма.

От началото на годината от приюта са осиновени 250 животни.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44