Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ердоган: Решението на САЩ да признаят Ерусалим за столица на Израел е провокация

Снимка: БГНЕС

Решението на САЩ да признаят Ерусалим за столица на Израел е провокация, която  потъпква както мюсюлманските, така  и християнските права върху този град, заяви турският президент Реджеп Ердоган по време на митинт в Истанбул. Според турския лидер, защитата на историческия статут на Ерусалим е "задължение на цялото човечество". 
Това решение е абсолютна провокация. Такава провокация, че евангелистите стоят зад нея. Аз лично го научих от президента Тръмп. Наясно съм с процеса. И нека го заявя ясно - никога няма да приемем това решение, което потъпква правата на мюсюлманите и християните в Ерусалим.
Ердоган е предупредил, че инициативата на американския президент Доналд Тръмп ще окаже негативни последици върху мирния процес в Близкия изток, който минава през установяването на независима и суверенна палестинска държава в границите от 1967 г. със столица Източен Ерусалим.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44